Weltevree Nieuws

altijd op de hoogte!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

anti-spam  

Groundfridge Nominated DDA

De Groundfridge is genomineerd voor de Dutch Design Award 2015!

Dutch Design Awards (DDA) is een van de belangrijkste prijzen in het design vakgebied en toont en beloont jaarlijks het beste van Nederlandse vormgeving.

Dutch Design Awards kent dit jaar elf prijzen toe in zes categorieën. Een internationale jury wijst de winnaars aan. Doorslaggevend in de jurering is de mate waarin het ontwerp vernieuwend is en/of een relevante bijdrage levert aan de samenleving.

Met de prijsuitreiking, een overzichtstentoonstelling tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek is DDA een platform voor Nederlands design in de volle breedte.

‘A particularly excellent line up of winners for its national Dutch Design Awards is testament to the power of Dutch design.’

Paola Antonelli, MoMA's Senior Curator of Architecture & Design

Op zaterdag 24 oktober wordt tijdens de Awardshow de winnaar bekend gemaakt.

Van 17-25 oktober is de overzichts tentoonstelling van alle genomineerden te zien in het Veemgebouw in Strijp S.
Groundfridge Nominated DDA
GROUNDFRIDGE – FLORIS SCHOONDERBEEK

Een traditionele koelkelder in een innovatieve productvorm, voor het koelen van grote hoeveelheden etenswaren. De Groundfridge maakt gebruik van de isolerende werking van de grond, waardoor de temperatuur binnenin het hele jaar tussen de 10 en 12 °C blijft. Uitgerust met een ventilatiesysteem (met een app te bedienen) dat temperatuur en luchtvochtigheid bewaakt.


Selectiecommissie: "Voor de kelder anno 2015 is teruggegrepen op oude tradities. Deze ondergrondse koelkast reduceert energieverbruik en biedt de mogelijkheid gezamenlijk voorraden aan te leggen. Voor het plaatsen is geen vergunning nodig, bij het ingraven hoeft geen grond te worden afgevoerd. Vanwege de aanschafprijs niet direct een individuele oplossing of een alternatief voor de huidige koelkast, maar des te geschikter voor collectieve aankopen. Het fraaie object is goed gepresenteerd en in de markt gezet."
Groundfridge Nominated DDA
Groundfridge Nominated DDA
Groundfridge Nominated DDA
Groundfridge Nominated DDA

Loading...