Weltevree Nieuws

altijd op de hoogte!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

anti-spam  

Canopy stair

Canopy stair
De groene hemel
We kennen productontwerper Thor ter Kulve van de fantastische Swing in de Weltevree-collectie. Thor leeft op een autarkische boot in het centrum van Londen en is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de wereld een beetje mooier en groter te maken. Hij doet dit door producten te ontwerpen die ons helpen om onze omgeving te verkennen. En dat is wat we willen bij Weltevree: backyard adventures.

Op onderzoek met National Geographic
Vorige week studeerde Thor af aan de RCA Masters in Londen. Samen met Robert McIntyre ontwierp hij de Canopy stair. Dat is een slim trapelement dat een wereld die we niet kennen toegankelijk maakt: de groene hemel. De trap gebruikt een boom als constructie, zonder deze aan te tasten.

De Canopy stair is niet onopgemerkt gebleven. Integendeel, National Geographic heeft in september de primeur voor het toepassen van de trap bij een project in Portland, USA. Hier zal National Geographic de trap als een tv-station midden in de bossen gebruiken . Het idee is de onderzoeker te helpen om meer te leren over het leven in de ‘canopies’.

Met de trap wordt een mooie jongensdroom werkelijkheid; elke reuzenboom is te bedwingen en te beleven. Thor en Robert: gefeliciteerd met jullie project en we gaan snel een Canopy stair in de buurt beklimmen.

Floris Schoonderbeek, Art Director
Canopy stair
Canopy stair
Canopy stair
Canopy stair
Canopy stair
Canopy stair

Loading...