bhL1090765


It’s a luxury to choose the basics.

Ontwerpers

Floris Schoonderbeek

Het op een nieuwe manier beleven en gebruiken van je dagelijkse omgeving leidde in 2002 tot misschien wel zijn bekendste ontwerp: de Dutchtub - een mobiel houtgestookt buitenbad dat is opgenomen in de Weltevree collectie. Het kunstproject ‘Shall we dance?’ in Doetinchem - een 38 meter hoge getransformeerde elektriciteitsmast - is een uitgesproken voorbeeld van hoe Schoonderbeek zijn omgeving bekijkt en deze visie breed toegankelijk maakt.

Website Floris Schoonderbeek
Ontwerpers
Ontwerpers

Dick van Hoff

Een veelzijdig productontwerper met een sterk gevoel voor materiaal en vorm en een uitgesproken liefde voor industriële en ambachtelijke technieken. Met ‘industrieel maatwerk’ zoekt hij vanuit de werkplaats naar bewuste en eerlijke vormen. Een aanpak die resulteert in heldere en leesbare gebruiksvoorwerpen. Zijn ontwerpen zijn inmiddels opgenomen in de collecties van musea als Boijmans van Beuningen en producenten als Koninklijke Tichelaar Makkum.

Website Dick van Hoff
Ontwerpers
Ontwerpers

Rogier Martens

Een ruimtelijk ontwerper met een voorliefde voor de openbare ruimte. Hij wil zich bij zijn producten niet beperken tot één doelgroep, maar richt zich op alle gebruikers van het publieke domein. Hij heeft een voorkeur voor - vaak mobiele - gebruiksvoorwerpen met een duidelijke identiteit en zoekt in zijn ontwerpen actief de interactie met de gebruiker.

Website Rogier Martens
Ontwerpers
Ontwerpers

Thor ter Kulve

We zijn trots om onze nieuwe ontwerper Thor ter Kulve te introduceren.Thor heeft een verzameling van producten ontworpen die onze openbare ruimte hervormt en herdefinieert. Door het gebruik van bekende producten wil hij laten zien wat mogelijk is met wat al bestaat . Bijvoorbeeld de 'pop-up Swing', deze kan gemakkelijk worden bevestigd aan een paal of boom dat stevig verankerd is in de grond.
De constructie bestaat uit stalen frame en een paar zware riemen.

Website Thor ter Kulve
Ontwerpers
Ontwerpers

Erik Stehmann

“De collectie van Weltevree bestaat uit producten die je niet alleen gelukkig maken omdat ze mooi zijn, maar ook omdat de interactie met het product speciaal is.”

Website Erik Stehmann
Ontwerpers

Raw Color

“In het ontwerptraject zijn we steeds meer tot de kern gekomen van het essentiële karakter van de collectie om zo tot een product te komen waarin de beleving van de natuur en het pure materiaalgebruik optimaal vertegenwoordigd zijn.”

Website Raw Color
Ontwerpers

De JIJ'S

Weltevree is een nieuwe samenwerking aangegaan met het Belgische design team de JIJ’s, bestaande uit De Vylder, Vinck, Taillieu en Vandenhove. Het design team staat bekend om van bestaande ontwerpen iets nieuws te maken. Het kenmerkende aan het design team is dat zij losse fantasieën, en ongevraagde, onhandige dingen met hun fantasie omzetten naar opbouwende associaties.

De JIJ’S wilde graag een kachel ontwerpen die goed functioneert, low tech is maar toch slim is. Daaruit is onze gloednieuwe Tubestove gekomen. De Tubestove is een simpele maar slimme kachel die een ruimte in no time verwarmt. We zijn erg trots met de nieuwe samenwerking van dit bijzondere design team.

Website JIJ'S

Ontwerpers

Bertjan Pot

"De manier waarop een product aanvoelt is bijna net zo belangrijk als hoe het eruitziet"

Website Bertjan Pot

Loading...